Amsaya, Yozgat ve Tokat Genç Girişimci Başkanlardan ÇTSO Başkanı Başaranhıncal’a Ziyaret - ( )

Tokat Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Fikret Ayvaz, Yozgat Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Davuthan Ekici ve  Amasya Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Emre Kaya’dan TOBTİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyaret sırasında ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Sarıaslan ve Doğan Keskin ile Çorum İl Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Altan eşlik etti.

TOBTİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Bizler, gençlerimizi ve yürüttükleri projeleri çok önemsiyoruz. Nazik ziyaretleriniz ve Oda Başkanlarımızın selamları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni dönemde Çorum TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Altan ve komşu illerimizden gelen genç girişimci icra kurulu başkan ve üyelerimizi önümüzdeki süreçte birlikte yapacakları ortak çalışmalar için tebrik ediyorum. Gerek TOBTİM Yönetimi gerekse Oda Yönetimi olarak Genç Girişimcilerimizin her zaman destekçisiyiz. 21. yüzyılın en önemli konularından birisi girişimcilik. Bu çerçevede, özellikle gençlerimizin girişimcilik konusunda alacakları eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri ve kendi girişimlerini başlatmaları çok önemli. Yönetim olarak burada sizlere destek için varız. Bizlere getireceğiniz fikirlerinize, projelerinize ve organizasyonlara açığız. Sizlere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da elimizden geldiğince tüm desteği vermeye çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Başaranhıncal, “Ecdadımızın bize bu vatanı bu denli güzel bıraktığı gibi genç girişimcilerimiz de emin adımlarla yürüyerek Çorum’u ve bölgemizi hak ettiği yere taşıyacak. Çorum girişimciliği ile ayakta kalmış ve ilkleri başarmış bir şehirdir. Biz bilgisayarın ne olduğunu bilmiyorduk. Sizler teknolojiyi çok iyi kullanıyorsunuz. İşverenler olarak size her türlü desteği vermeye hazırız. Eğer çalışırsak, denersek bir yerlere ulaşırız. Hata yapmak istemiyorsanız bir tane yolu var. Hiçbir şey yapmamak. Lütfen enerjimizi yitirmeyelim.  Savaşlar ve işgaller ile daraltılmaya çalışılan ekonomimizin, yeni atılımlar ve güçlü duruşumuzla büyümesini sürdüreceğine inanıyorum. Zorlu geçecek bu süreçte, gençlerimizin enerjisi ve çabasına ihtiyacımız, her zamankinden daha çoktur. Gerek üretimde, gerek pazar alanlarımızın genişlemesinde, bil hassa sanayi, tarım ve hayvancılık sektörünün daha da canlanmasında sizlere büyük görevler düşüyor.

20 Yılı aşkındır Ortadoğu’da süren savaşlar, yakın zamanda yaşanan Covid-19 Pandemisi, Rusya-Ukrayna Savaşı ve son olarak İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, bölgemizde savaş ve işgallerin uzun süre devam edeceğini açık bir şekilde gösteriyor. Amaç felaket tellallığı yapmak değil ama her ihtimale karşı tedbirli olmamız gerekmektedir. Bir sürü olumsuzluk olabilir ama olumsuzlukta da fırsatlar vardır önemli olan bu fırsatları değerlendirmektir.” İfadelerini kullandı.

Çorum TSO Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Mehmet Fatih Altan, Tokat Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Fikret Ayvaz, Yozgat Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Davuthan Ekici ve Amasya Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Emre Kaya, Değerli başkanımıza engin bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaştığından dolayı ve ayrıca misafirperverliği nedeniyle teşekkür ederiz” ifadesini kulandılar.