ÇORUM TİCARET VE SANAYİ ODASI ARALIK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ - ( 25 Aralık 2023)

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (Çorum TSO) 2023 yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanımız Erol Karadaş başkanlığında gerçekleşti.

Aralık Ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkanı Erol Karadaş; “Kıymetli Meclis Üyeleri, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Kıymetli Meclis Üyeleri,

Bir yılı geride bıraktık, yeni bir yıla giriyoruz. Geride bıraktığımız bir yıllık süreçte, ilimiz iş dünyasının sorunlarına çözüm bulmak, ekonomik ilişkilerini güçlendirmek, özellikle uluslararası pazarda yer almak ve avantajlarından faydalanmak adına kıymetli çalışmalara ön ayak olduk. Elbette, hemen her sektörde hala birçok sorun ve sıkıntımız olduğunun farkındayız. Ancak çözüm konusunda tüm imkânlarımızı kullandığımızı bilmenizi isterim.

Değerli Meclis Üyeleri,

Daha önceki Meclis Toplantılarımızda çeşitli konularda sektörlerimizin karşı karşıya olduğu sorunlara değinmiştim. Biliyorsunuz, dünyada hem yaşanan iklim krizi, hem yıllarca devam eden Covid-19 pandemi süreci hem de yaşanan Rusya-Ukrayna Savaşı gibi nedenlerden dolayı küresel çapta bir gıda ve enerji krizi var. Ülkemiz ve dolayısıyla gıda konusunda önemli bir potansiyele sahip ilimiz Çorum da, bu krizlerden olumsuz etkilendi, etkilenmeye devam ediyor. Bu durum, gıda ürünlerinin piyasadaki değerinin çok yüksek olmasına yol açıyor, tüketicinin alım gücünü ciddi anlamda zorluyor. Dolayısıyla, verimli topraklara sahip ülkemizi ve tarım kenti olan ilimizi bu anlamda kalkındıracak, önemli tarım ve gıda merkezleri haline getirecek, en az maliyetle en yüksek verimi sağlayacak tarım politikalarının devreye girmesi gerektiğini düşünüyoruz. İş dünyası olarak bizler, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya, devletimize ve hükümetimize gerekli desteği vermeye her zaman hazırız. Hem tarım sektöründe, hem de ticaret, sanayi, turizm, hayvancılık, medikal, eğitim, inşaat ve konut gibi sektörlerde yaşadığımız sorunların yeni yılda asgari seviyeye düşmesini temenni ediyor, toplantımızın ilimiz ve Odamız adına verimli geçmesini diliyorum. Siz değerli meclis üyelerini bir kez daha saygıyla selamlıyorum.”

Meclis Başkanı Erol Karadaş’ın konuşmasının ardından, Yönetim Kurulu Başkan Abdurrahman İstanbulluoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.  Başkan Vekili İstanbulluoğlu konuşmasında şunları söyledi:

Sayın Divan, Kıymetli Meclis Üyeleri, 2023 yılı Aralık ayı Meclis Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Sizleri, şahsım ve Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.

Kıymetli Meclis Üyeleri,

Malumunuz,  şu an 2023 yılının son Meclis Toplantısını yapıyoruz. 2023 yılı hem ülke, hem bölge hem de Çorum ili olarak büyük badireler yaşadığımız bir yıl oldu. Bir yandan yaşadığımız ekonomik sorunlar, diğer yandan yaşadığımız deprem ve sel gibi doğal felaketler. Bütün bunlar, iş dünyası olarak bizleri büyük bir sıkıntıya soktu. Sıkıntılarımız ve sorunlarımız hala devam ediyor. Ancak biz Çoruma Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu sorun ve sıkıntılara çözüm bulmak, üyelerimize gerekli desteği sunmak, ilimizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat seviyesini artırmak adına büyük bir özveri ile çalıştık, çabaladık. En üst merciden devlet ve hükümet yetkilileri ile görüşmeler yapıp hemen her sektörümüzün yaşadığı sorunları, ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve bürokratik gibi alanlarda karşı karşıya olduğu problemleri raporlar halinde kendilerine sunduk. Firmalarımızın sürdürülebilir bir üretim hususunda en büyük sorunu olan finansmana erişim konusunu özel olarak her platformda dile getirdik. Bu soruna yönelik çözüm için sunulan teşvik ve destek programlar üzerinde titizlikle durduk,

Değerli Meclis Üyeleri,

Dediğim gibi, hem tekrar düşmemek için hem de bugünkü gündemimizin yoğun olması hasebiyle, biliyorsunuz 2024 yılının tahmini bütçesini görüşeceğiz, şunu ifade etmek istemiyorum. 2023 yılını çok verimli geçirdiğimize inanıyorum. Eksiklerimiz, hatalarımız muhakkak olmuştur. Ancak tecrübelerimizden ders çıkararak yeni bunları giderme çabası içinde olacağız. İlimizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat potansiyelini artırmak adına yeni proje ve programlar yapacak, bölgesel ve küresel çapta ticari iş birliklerimizi güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Ben bu vesileyle, yeni yılın şimdiden hepimize hayırlar getirmesini, toplantımızın da ilimiz ve Odamız adına verimli geçmesini diliyor, sizleri bir kez daha saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Meclis Toplantımızın verimli geçmesini diliyor, sizleri bir kez saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”.

Toplantı, aylık mizanın değerlendirilmesi, meclis gündem dışı konuşmaları, gündem maddeleri ve 2024 yılı tahmini bütçe görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.