Macaristan'ın Ankara Büyükelçi'si Viktor Matis Odamızı Ziyaret Etti - ( 16 Ocak 2024)

Macaristan Türkiye Büyükelçisi Viktor Matis, Ticari Ateşeler Peter Kövecsi Olah, Roland Vegh, OSİAD Başkan Yardımcısı Ö. Tayfun Angın, HEPA Ankara temsilcisi Merve Taşçı, Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Başaranhıncal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Abdurrahman İstanbulluoğlu da hazır bulundu.

Büyükelçi Viktor Matis, 2024 yılının Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak kutlanacağını, bu kapsamda bir dizi ziyaret yaptıklarını belirtti. Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Başaranhıncal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilimizde gerçekleştirilecek olan etkinliklerde her zaman işbirliği içinde olacaklarını ifade etti.

Ziyaretin Ardından, Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Başaranhıncal, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, TOBB Genç Girişimciler İl Başkanı Fatih Mehmet Altan ve ilimiz iş dünyası temsilcilerinin katılımı ile Meclis Salonumuzda, Odamız ve Macaristan Devleti iş birliği ile iki ülke arasındaki ticari fırsatlar konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda; İki ülke arasındaki ihracat, ithalat ve Ar-ge faaliyetlerinin arttırılması, yatırım teşvikleri konularında bilgiler verildi. Katılımcılarla yapılan soru-cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi.