BREZİLYA'DAKİ BAZI HAVAALANLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ - ( 17 Haziran 2022)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden odamıza gelen yazıda, Brezilya Sivil Havacılık Ajansı'nın (ANAC) ülkedeki 16 havaalanının 2022 yılında özelleştirilmesine ilişkin nihai planının, 21 Aralık 2021 tarihinde onaylandığı belirtilmiştir.

Federal Sayıştay'ın, aralarında ülkenin en yoğun kullanılan Sao Paulo Congonhas Havaalanı'nın da bulunduğu 15 havaalanının işletme hakkının özel sektöre satışını onayladığı vurgulanmış olup, bu çerçevedeki ihalelerin Ağustos ayının ilk yarısında açılması ve Hükümetin bu kapsamda 1,5 milyar dolarlık yatırım beklentisi içinde olduğu bildirilmektedir.