2021 IRU Dünya Kongresi, Start-up Yarışması hk. - ( 21 Mayıs 2020)

Ülkelerinde aktif kuruluşların üyelerinden oluşan ve 560.00'den fazla nakliye operatörünü tek çatı altında temsil eden Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU), özel sektör ve kamu sektörü arasındaki işbirliğini teşvik etmek, taşımacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek ve yeni çözümlerin önünü açmak için, karayolu taşımacılığı sektörünü 2021 yılında düzenlenecek IRU Dünya Kongresi'nde bir araya getirecektir.
IRU, kongre'de, uluslararası karayolu taşımacılığı hareketliliği ve lojistiğinde yeni nesil genç firmaların yenilikçi çözümlerini teşvik etme arzuyla bir Start-up yarışması yapacaktır.
Start-up şirketlerin yenilikçi ürün veya hizmetlerini bir sonraki aşamaya taşımak için finansman desteği de kazanabileceği bu yarışmaya katılabilmek için şirketlerin:
- Üç yıl veya daha kısa bir süre önce kurulmuş olması,
- 1 milyon ABD dolarının altında fon sağlamış olması,
- Mobilite/ nakliye/ lojistik sektörlerinde faaliyet göstermesi,
- İş odağı olarak yenilikçi teknolojileri belirlemiş olması,
- Çalışan bir prototip ya da ürüne sahip olması ya da sürdürülebilir bir iş modeli aktarabilmesi,
- Ürün kullanıcılarını göstermesi ( sürücüler,müşteriler vb.)
koşullarını sağlaması ve https://www.iruworldcongress.com/start-up-competition-submission adresinden başvuru yapması gerekmektedir. Listede olmaya hak kazanan 20 şirketin adı IRU tarafından açıklanacak ve IRU Dünya Kongresi resmi web sitesinde halka açık oylamaya sunulacaktır.