Samsun Üniversitesi ’den ÇTSO Başkanı Başaranhıncal’a Ziyaret - ( 08 Aralık 2023)

Samsun Üniversitesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin ve Prof. Dr. Selahattin Kaynak ile birlikte ÇTSO Başkanımız Çetin Başaranhıncal’a makamında nezaket ziyaretinde bulundular.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarları ile Türkiye’nin önde gelen işverenleri, 11 farklı şehirde gençlerle buluşuyor!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda  Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde, 8 üniversitenin desteği ile “100 Yıllık Mirası Geleceğe Taşı” etkinliği Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF2024) 10-11 Ocak 2024 tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirilecek.

“Yetenek Her Yerde” mottosuyla başlatılacak olan “Bölgesel kariyer Fuarları” kapsamında OKAF’24, Hitit Üniversitemiz, Amasya Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin yanı sıra bölgede faaliyet gösteren işveren firmalar yer alacak.

Samsun şehrinin ve bölge paydaş üniversitelerin öğrencilerinin ve mezunlarının katılımıyla gerçekleşecek olan fuar; bölgede faaliyet yürüten kurumları, kuruluşları, işletmeleri ve üniversiteleri bir araya getirerek hem söz konusu firmaları insan kaynakları anlamında destekleme hem de katılımcı öğrencilerin meslekler hakkında detaylı bilgi alma, firmaları tanıma, girişimcilik, kendi işini kurma gibi konularda bilgilenmesini sağlayarak öğrencilere kariyer planlarına yön vermede yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alma imkanına sahip olacak olan öğrenciler ve mezunlar ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına, akademi-sektör iş birliğine, kariyer konuşmalarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak görüşmelere katılma şansına sahip olacaklardır.
Samsun Üniversitesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin ve Prof. Dr. Selahattin Kayna ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; TSO Başkanımız Çetin Başaranhıncal’a ilgi, alaka ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Başkanımız, ziyarette yaptığı açıklamada, "Çağdaş ve modern bir eğitim anlayışı içerisinde gençlerimizin yetişmesi için yapılan tüm çalışmaları destelemek bizler için önemlidir. Gençlere yönelik yatırım ve projeler konusunda sizlerin görüşlerini de almanın, doğru yolu bulmamız, ortak akılla hareket etmemiz açısından gerekli olduğuna inanıyorum. Her zaman yeni önerilere ve fikirlere açığız. Gençlerimiz iş dünyasının geleceğe yönelik vizyonu, şehrimizin ve bölgemizin ekonomik ve sosyal yapılanmasında kilit bir rol oynuyor. Onların enerjisi, yaratıcılığı ve yenilikçi bakış açıları, Çorum'umuzun ve bölgemizin ekonomik potansiyelini daha da güçlendireceklerine inancımız sonsuz. Bu minvalde hareket eden tüm gençlerimizin gelişimine katkı sunmak bizlerin asli görevidir. Sayın Samsun Üniversitesi Rektör yardımcılarımıza nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum."dedi.