Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketimiz, öne çıkan fikirleri Teknokent imkanlarıyla buluşturacak. - ( 07 Aralık 2023)

TTO Anonim Şirketimiz ile Çorum TEKNOKENT arasında bilgi birikimlerinin karşılıklı kullanımı ve ortak Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları yapmak üzere işbirliği protokolümüzü imzaladık.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan BAYKAM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kurtbaş, TEKNOKENT ve ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Sarıaslan, TEKNOKENT Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri recep Çıplak, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Hitit Üniversitesi İİBF Finans ve Bankacılık Bölümü Öğr.Üyesi Prof.Dr. Eşref Savaş Başcı, ÇTSO Meclis Üyesi Fikret Tepençelik’in katılımıyla Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. İle Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.

ÇORUM Teknokent ile HİTİT TTO A.Ş. arasında diyalog ve güven ortamının oluşturularak işbirliğinin güçlendirilmesini, tarafların sahip olduğu imkân ve bilgi birikimlerinin karşılıklı kullanımını, yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında karşılıklı katkı sağlayarak kalite ve verimlilik arttırıcı sonuçların alınmasını, kurumsal gereklilikler kapsamında ortak çalışmalarının gerçekleştirilmesini ve bu çalışmaların sürekliliğinin sağlanmasını amaçlamaktadır.
Yapılan protokol ile imkan ve bilgi birikimlerinin karşılıklı kullanımını, yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında karşılıklı katkı sağlayarak kalite ve verimlilik arttırıcı sonuçların elde edilmesi hedefleniyor.

Yapılan işbirliği ile Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi, Çorum Teknokent bünyesinde yer alan ya da yeni gelen girişimci kişilere/firmalara proje, fikri sınai mülkiyet hakları ve uzmanlık alanlarını kapsayan konular için destek hizmeti sağlayacak. Aynı zamanda proje hazırlama ve başvuru konuları için destek verilecek.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi öne çıkan fikirleri Teknokent imkanlarıyla buluşturacak”

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketinin öne çıkan fikirleri Teknokent imkanlarıyla buluşturacağını söyleyerek şunları kaydetti:

“TTO Anonim Şirketimiz ile Çorum Teknokent arasında bilgi birikimlerinin karşılıklı kullanımı ve ortak Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları yapmak üzere işbirliği protokolümüzü imzaladık. Verimli çıktılar alacağımıza inandığım güzel bir işbirliğini daha başlatmış bulunuyoruz. Başkanımız Çetin Başaranhıncal başta olmak üzere Çorum Teknokent yönetimine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Memleketimize hayırlı olsun.