Singapur Fintech Festivali’ne Türk firma katılımı Hk. - ( 07 Ağustos 2023)

Sayın Üyemiz,

Singapur Büyükelçiliğinden alınanyazıya atfen, Singapur Merkez Bankası (MAS) tarafından, dijital ekonomiyi vefinansal teknolojiyi desteklemek için kamu ve özel sektör arasındaki diyaloğuteşvik etmek amacıyla kurulan Elevandi şirketince (https://www.elevandi.io/)15-17 Kasım 2023 tarihlerinde Singapur’da “Fintech Festivali”nin düzenleyeceğibelirtilmektedir.

Anılan şirket yetkilileritarafından, Fintech Festivali’ne ilgili kurum ve şirket temsilcilerinin katılımınıarzu ettiklerini, ayrıca ülkelerin milli stand açmalarına önem atfettiklerinive bu çerçevede gerektiğinde fiyat indirimleri de sağladıkları ifadeedilmektedir. Ayrıca, Singapur Büyükelçiliğimizce kuruluşlarımızıntemsilcilerinin Fintech Festivali’ne katılımlarının, gerek ülkemizin finansalteknoloji konusundaki birikimini sergilemek gerek Türkiye ile Singapur arasındaişbirliği imkânlarını ele almak bakımından faydalı olacağını, ilaveten millistand açılmasının ülkemizin Güneydoğu Asya finansal teknoloji pazarlarında dahafazla varlık gösterme hedefleri bağlamında yararlı olacağı aktarılmıştır.

Şirket ve işbirliğikuruluşlarımızın anılan etkinliğe stand ile katılım göstermesi halinde 5447Sayılı Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turqualıty(Bilişimin Yıldızları) Programı Hakkında Kararın uygulama usul ve esaslarınailişkin Genelgede belirtilen bireysel katılım, tanıtım ve ulaşım giderleri % 70oranında ve etkinlik başına 600.000 TL’ye kadar desteklenebilecektir. Bununlabirlikte, İşbirliği kuruluşları ve Bakanlıkça onaylı fuar organizatörleritarafından da milli katılım düzenlenmesi de mümkün görülmektedir. Bu çerçevede,anılan etkinliğe ilgi duyan kurum/firma temsilcilerinin detaylı bilgi için https://www.fintechfestival.sg/web sitesini ziyaret etmeleri ve Singapur Ticaret Müşavirliğimiz ile temas  (singapur@ticaret.gov.tr) mümkündür.

Saygılarımızla,