Proje Okulumuz Şehit Emin Güner MTAL'a 2 Yeni Bölüm... - ( 22 Temmuz 2020)

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB ETÜ  arasında imzalanan  Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü   kapsamında  Çorum’da  proje okulu olarak seçilen  Şehit Emin  Güner Mesleki  ve Teknik Anadolu  Lisesi  yürütme  kurulu  aylık toplantısını   Çorum Ticaret ve Sanayi  Odası  Yönetim Kurulu Üyesi   Ömer  Altıkardeş başkanlığında,  Çorum TSO Yönetim Kurulu Üyesi  Muharrem Sarıaslan, Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı   Mustafa Şahan,İl Mili Eğitim Şube  Müdürü  Ahmet Çaylak  ve  Okul Müdürü  İbrahim Ayaz’ın  katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplantıda,Proje Yürütme Kurulu tarafından  Milli Eğitim Bakanlığı’na talepte bulunulan  ve  onaylanan “Savunma Mekanik Sistemleri ve Savunma Elektronik  Sistemleri”nin yeni eğitim ve öğretim  döneminde  faaliyete geçecek olması  ve yapılan çalışmalar  hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Konu hakkında açıklama yapan  Proje Yürütme Kurulu Başkanı ve Çorum TSO Yönetim Kurulu Üyesi  Ömer Altıkardeş,  “Ülkemiz için işsizlikten ziyade,mesleksizlik esas sorundur. Ülkemiz ekonomisinin   büyümesi üretimden geçmektedir. Bu nedenle, nitelikli iş gücü ihtiyacını  karşılayan meslek liselerinin önemi daha da artmıştır.  Meslek liselerimizin  öncelikle tercih edilebilir haline  gelmesi sanayinin ihtiyaçlarına yönelik yeni  bölümlerin açılmasından  geçmektedir. Son yıllarda Ülkemizin  önemli mesafe kat ettiği savunma  sanayine yönelik yeni  iki bölümün okulumuzda açılmasının İlimizde  hem makine sanayimize hem de  savunma sanayine yönelik üretimde bulunan işletmelerimize olumlu yansımaları olacaktır. Öğrencilerimizin gelecekle  ilgili iş kaygıları olmayacaktır.” dedi.

Proje Yürütme Kurulu Üyeleri 2020-2021  eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecek olan yeni iki dalın   İlimize ve öğrencilerimize  hayırlı  olması temennisinde  bulundular.