SRI LANKA TARAFINDAN TURIZM KONUSUNDA DÜZENLENEN ETKINLIK - ( 16 Temmuz 2021)

İlgide kayıtlı yazıda,"Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı" (AİGK)(Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia - CICA)Sekretaryasından alınan yazıya atfen, Sri Lanka Turizm Tanıtım Bürosu'nun 17Ağustos 2021 tarihinde "Turizm işbirliğini geliştirmek amacıyla AİGK ÜyeDevletleri ile sanal B2B oturumu” (Virtual business to business (B2B)interactive session with CICA Member States to enhance tourism cooperation)başlıklı etkinliği düzenlemeyi planladığı bildirilmektedir.

Kazakisün Eski CumhurbaşkanıNursultan Nazarbayev'in inisiyatifiyle hayata geçirilen AİGK/CICA sürecininhedefi, Asya'da Türkiye ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)benzeri amaçlara ve kurumlara sahip bir işbirliği yapılanmasının temelleriniatmak ve Asya'da güvenlik anlayışına çok taraflı yaklaşımlar getirilmesiyoluyla işbirliğinin geliştirilmesidir.

Asya'da önemli bir diyalog platformuteşkil eden AİGK/ClCA'ya ülkemiz tarafından başından beri güçlü destekverilmekte olup, bu çerçevede 2010-2014 tarihleri arasında AİGK/CICA DönemBaşkanlığı Türkiye tarafından üstlenilmiştir. Kazakistan 24 Eylül 2020tarihinde 2021-2022 AİGKCICA Dönem Başkanlığını devralmıştır.

AİGK/ClCA'da ekonomik, çevre,insani, yeni sınama ve tehditler, askeri-siyasi olmak üzere beş ana boyuttaGüven Arttırıcı Önlemler'in (GAÖ) uygulanılmasına yönelik çalışmayapılmaktadır. Ülkemiz "Yeni Sınama ve Tehditler" boyutundaki güvenarttırıcı önlemlerin Koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu etkinliğekatılmak isteyen ve turizm alanında faaliyet gösteren kuruluş/şirketlerinin 7Ağustos 2021 tarihine kadar ekteki kavram kağıdında yer alan linkten kayıtyaptırmaları gerekmektedir.

Dosyayı indirmek için tıklayınız.