AWİM Otomotik Kaynaklı İnşaat Demir Makineleri Turizm San. Ve Tic. Ltd. Şti firması sahibi Kemal Hakan Özkakıncı ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. - ( 27 Nisan 2021)

AK PartiÇorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) BaşkanıÇetin Başaranhıncal ve TSO Üyesi AWİM Otomotik Kaynaklı İnşaat Demir MakineleriTurizm San. Ve Tic. Ltd. Şti firması sahibi Kemal Hakan Özkakıncı ile birlikteSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.

Ziyarette, patentiAwim firmasına ait olan ve seri üretimine başlanan,  inşaat sektöründe çığır açacak bir yatırım olarakgörülen mobil otomatik ve manuel kaynaklı sargı donatısı makinesi anlatıldı. Görüşmede;firmanın Ar-Ge çalışmaları ile geliştirmiş olduklarımakinenin; özellikle fore kazık uygulamalı projelerde  minumum işçilik ile % 10 demirden tasarruf ve temelde% 60 daha yüksek dayanım sağladığı, işçilik hatalarını düşürdüğü, üretimsüresini 1/3 ‘e indirdiği, ayrıca mobil bir sistem olması nedeniyle inşaatsahalarına gidebildiği bu nedenle de seri ve zamanında fore kazık ihtiyacınayönelik donatı demirlerini karşılayabildiği  ifade edildi.

Sanayi veTeknoloji Bakanı Mustafa Varank, projeden etkilendiğini söyleyerek diğerbakanlıklarla da görüşüp yönetmelik bazında ön ayak olacağını ve firmayı destekleyeceğinibelirtti.