KOSGEB Çorum İl Müdürü Yusuf Yıldız, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti. - ( 20 Nisan 2021)

KOSGEB Çorum İl Müdürü Yusuf Yıldız, Çorum Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.

Ziyarette, KOSGEB’in yeni yürürlüğe giren KOBİGEL – KOBİ GelişimDestek Programı kapsamında hazırlanan “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” Temalı2021-01 ve 2021-02 Proje Teklif Çağrısı hakkında bilgiler verdi. KOSGEB İlMüdürü Yusuf Yıldız, proje teklif çağrısı kapsamında işletme başına 300.000TL’ye kadar geri ödemesiz 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (Teminat veya KGFKefareti Karşılığı) olmak üzere toplamda 1.000.000 TL’ye kadar destek verileceğini belirterek, imalat sanayi sektöründeki KOBİ’lerinproje sunabileceği konu başlıklarının; Büyük Verinin Analitik Yöntemlerleİşlenmesini ve İmalat Sanayisinde Kullanımı, İmalat Sayesinde Nesnelerin İnterneti,İmalat Sayesinde Endüstriyel Robot Teknolojileri İmalat Sayesinde Akıllı SensörTeknolojileri, Yapay Zekâya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem veBileşenleri, İmalat Sanayi Siber Güvenlik, İmalat Sanayinde Akıllı ve EsnekOtomasyon Sistemleri, İmalat Sanayinde Artırılmış Gerçeklik /Sanal Gerçeklikolduğunu söyledi. KOSGEB İl Müdürü Yıldız, KOBİ’lerin 17 Mayıs Pazartesi günüsaat 23:59’a kadar başvuru yapılabileceğini ve detaylı bilgiyewww.kosgeb.gov.tr internet sitesindeki Destekler menüsündeki “İşletme GeliştirmeBüyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri” bölümünden ulaşabileceğini belirtti.

Çorum Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, KOSGEB’in yeni yürürlüğe giren“KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı”nın imalat sanayinde dijitalleşme çabalarınınfaydalı olacağını ve bu işletmelerin mutlaka bu programı değerlendirmelerigerektiğini ifade etti.