29 Ocak 2019 / Çorum SGK İl Müdür Vekili Enver Yıldız ve Müdür Yardımcısı Birol Özkan'dan Odamıza Ziyaret

Çorum SGK İl Müdür Vekili Enver Yıldız ve Müdür Yardımcısı Birol Özkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı ziyaret etti.

Ziyarette SGK İl Müdür Vekili Enver Yıldız GSS ve SGK prim borçlarını yapılandıranlar için önemli hatırlatmalarda bulundu ve son ödeme tarihinin 28 Şubat’a kadar uzatıldığını ifade etti. 7143 sayılı kanuna göre yeniden yapılandırılan Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarını peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma hakkının devam edeceğini dile getirdi. Yapılandırmadan faydalanan işverenlerin istihdam teşviklerinden ve sağlık hizmetlerinden de yararlanmaya devam edeceğini, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirtti. Ayrıca yapılandırma haklarını devam ettiren işverenlerin, “borcu yoktur” belgesi alabileceklerini, istihdam teşviklerinden de yararlanabileceklerini sözlerine ekledi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve konunun önem arz ettiğini yapılandırmadan faydalanan işverenlerin bu imkandan faydalanmalarının hem yapılandırmalarının bozulmaması hem de teşviklerden faydalanmaya devam edebilmeleri için önemli olduğunu belirtti.