04 Mayıs 2018 / Odamız Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı olağan Meclis Toplantısı, 30.04.2018 tarihinde TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş,  berat kandili kutlama konuşmasından sonra,  gündeme ilişkin Meclis Üyelerine davetiyelerin gönderildiğini ifade ederek, Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Daha sonra Gündem maddelerinin oylamasına geçildi.  Gündemin ilk iki maddesinde yar alan , Şubat ve Mart aylarına ait mizanlar ve gelir-gider bütçe analiz raporları görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, hesapları inceleme komisyonu üyeleri seçimi yapıldı ve hesap işleri komisyonuna  Erdal Çoban, Ahmet Gürtekin As ve Mustafa Ertürk seçildi.

Gündemin son iki maddesinde yer alan ve  yeni dönemde meclis üyeliğine seçilen üyeler ile meclis üyelerini, görev ve sorumlulukları, meclisin işleyişi ve düzeni hakkında bilgilendirmek amacı  ile Oda Genel Sekreteri Murat Zeybel tarafından  sunum gerçekleştirildi.

Dilek ve temenniler bölümünün ardından, Ekonomi Bakanlığı destekli ihracatı geliştirmeye yönelik           e- ticaret projesi hakkında Meclis üyelerini bilgilendirmek amacıyla Analitik Yazılım Medya Matbaa Ltd. Şti. firması Genel Müdürü Mehmet Samet Yılmaz tarafından sunum yapıldı. Sunumda, ihracat yapan ve ihracat potansiyeli olan en az 250 firmanın Ticaret ve Sanayi Odaları veya benzer kuruluşlar nezdinde  bir araya gelmesi ve bu kuruluşların önderliğinde başvuru yapmaları halinde, Bakanlık tarafından akredite edilen    e- ticaret platformlarında yer alabileceğini ve bunun %80 ‘inin bakanlık tarafından desteklendiği ile ilgili Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

Berat Kandili nedeniyle, Saray İnşaat Makine ve Malzeme Gıda Tarım San. Ve Tic. A.Ş. firması sahibi ve eski Meclis Üyemiz Mustafa Ilıca  tarafından üretilen meyveler ikram edildi.